Monday, 22 January 2018

Palstalla - Polku johtaa perille


Siinäpä se nyt on koko komeudessaan. Ränsistynyt aita ja porttikin vinksottaa, mutta uusi kivipolku on suora ja rakkaudella rakennettu. Kävin lauantaina hieman pyörimässä palstalla. Tutkailin etualan kasveja ja useimpien kohdalla on parempi odottaa lehtiä, jotta selviää mikä kasvi on kyseessä. Takana olevan kirsikkapuun (vahva oletus, ei tieto) juurella kasvaa nokkosta. Sitä on keväisiin lettuihin kaivattu ja täältä sitä saa, turvallisesti. Edellinen omistaja oli katkonut pajun oksia ja osan niistä pystyinkin hyödyntämään aidanteessa. Toivottavasti pikku aidanne pitää suurimmat nokkoset omalla puolellaan. Kohta pääsen korjaamaan ensimmäistä nokkossatoa.
Viime viikkoinen myrsky ei ollut tehnyt tuhojaan palstalla. Osalla viljelijöistä tavarat olivat hieman lennelleet ja kaatunut kovan tuulen vuoksi. Oikealla näkyvät oksat ovat kirsikkapuun leikkuusaalista. Osa oksista on tarkoitus hyödyntää mm. herneiden tukikeppeinä ja muutoinkin hyviä keppejä tarvitaan aina. Havahduin tuossa eräänä iltana, että näinköhän komposti lämpenee olleenkaan, kun meillä on tuo ilmarako maan ja kompostin välissä. Tarttee varmaan tehdä asialle jotain.. 

Mukavaa viikkoa!


No comments:

Post a Comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...