Friday, 19 January 2018

Myrskyä ja istutuksia


Viime päivät on myrskynnyt todenteolla. Eilisen tuulissa kaatui puita, lähti kattoja eikä uhreiltakaan vältytty. Loistava päivä siis pysyä sisätiloissa ja hoitaa rästihommia. Uskalsin siirtää syyskuun lopulla napsimani Laventelin pistokkaat (ne jotka olivat selvinneet hengissä) uusiin ruukkuihin. Toivottavasti jaksavat kasvaa. Osa noin 60% luovutti, mikä ehkä on puutarhurin syytä (en ehkä muistanut kastella..)Normaalisti hoidan istutus ja multahommat ulkona. Myrskyn vuoksi leiriydyin takaoven edustalle multapusseineni. Sulassa sovussa kaikki kamat levällään. Viimeisetkin jouluasetelmat on purettu ja istutettu uudelleen. Syksyllä maljakkoon leikkaamani muratin pistokkaat pääsivät multiin ja vapaaksi jääneeseen multaosuuteen laitoin joulukaktuksen oksan. Kokeillaan juurtuuko. Pari muuta oksaa ovat maljakoissa juurtumassa.


Tuli joulun alla vahingossa testattua, ettei joulukaktus kestä lunta ja pakkasta (ei sillä ettenkö olisi tiennyt). Ilmat vain olivat niin mukavat ja viileät, kunnes tuli äkisti pakkanen ja lumi. Vähän tuo otti itseensä, pudotti kukat ja pari oksaa, muuten sain pysymään hengissä. Tänään on taas valossa ja auringossa kiva kuvailla kasveja ja raivata pienen puutarhamme myrskytuhoja. Huomenna palstalle katsastamaan sen tilanne.No comments:

Post a comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...