Friday, 4 May 2018

May holiday and potato plantings


It has turned in to may and here in the Netherlands two week long may holiday is about to end. First holiday week we were in Finland where snow had just melted and lakes were unfreezing. First two photos are from Mäntyharju, and river is full of water. Nature is bare - only moss and conifers are green. But soon it'll be green again. When we got back I was surprised how green it had become in a week. Nature like exploded and turned from pale green to deeper green tones. And when compared to Finland difference is even more radical.

Huhtikuu on vaihtunut toukokuuksi ja Hollannin kaksiviikkoinen kevätloma on lopuillaan. Ensimmäisen viikon olimme Suomessa, missä ainakin etelän lumet olivat juuri sulaneet ja jäät olivat lähtemässä.  Ensimmäiset kuvat ovat Mäntyharjulta, missä jäät ovat sulaneet ja nostattaneet kauniit kuohut pieneen koskeen. Kun palasimme takaisin Hollantiin olin yllättynyt kuinka suuri muutos viikossa oli tapahtunut. Tuntui kuin luonto olisi räjähtänyt eloon ja vihreyteen.At the allotment I've been planting potatoes and sowing flowers. My good attentions to labels everything has failed, but I try to keep up labeling. Just that my sowing hand is faster than my writing skills. There is progress, small small steps I'm going forward.

Palstalla olen istuttanut perunoita ja kylvänyt kukkia ja herneitä. Hyvä aikomukseni merkitä kaikki kylvökset on kariutunut, sillä kylväminen on niin paljon nopeampaa ja hauskempaa kuin lappujen kirjoittaminen. Pitää vain yrittää parantaa tapojaan. Melkein kymmenen vuoden jälkeen luotan jo siihen etten muista. Ja jokaiseen istutuspurkkiin tulee nimilappu, kurkku ja kurpitsa ovat hämäävän samannäköisiä.. heh..
Has anyone an idea what is this plant? It has spread all over the allotment area. 
It is kind a similar to brassica flower, but... not sure.
Onko kellään tietoa mikä kasvi olisi kyseessä? Kasveja on ympäri Palsta-aluetta, 
siisteimmiltäkään palstoilta sitä ei ole poistettu. 
Olisikohan kyseessä kukkiva kaali?

Have a very good and sunny weekend.
Hyvää ja aurinkoista viikonloppua.

No comments:

Post a Comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...