Wednesday, 29 November 2017

Syksyn voimaväri vihreä


Koko syksyn olemme nauttineet hyvin vihreä-valkoisesta sisustuksesta. Se on tuntunut hyvältä, harvinaisen hyvältä. Eilisen alakerran joulusiivouksen (jep, kuulit oikein) jälkein kannoin violetin talvimaton olohuoneeseen. 

Tykkään ennen joulua putsailla ne hyllyn ja jääkaapin päälliset - pölyttömään kotiin on kivempi laittaa koristeita. Vanhan kansan tavassa tehdä suursiivous kaksi kertaa vuodessa on kyllä perää, ilman ns. suursiivousta ei välttämättä tule niitä ikäviä paikkoja (keittiönkaappien päällistä, jääkaapin taustaa...) putsattua. Onhan se urakka. Koko päivä siihen menee, etenkin jos joutuu/pääsee järjestelemään tavaroita oikeille paikoilleen. Mutta toisaalta riittävästi aikaa ja hyvä buugie, niin tulosta syntyy huomaamatta. Ja toisaalta, itse Jouluun on vielä kuukausi aikaa. Turha kuvitellaakkaan etten joutuisi imuriin ja pölyrättiin tarttumaan ennen joulua, mutta jääkaappia en siirrä.Violetti matto oli ensin tyttäreni huoneessa, ihana ja pehmeä - mutta leikkiminen oli hankalaa. Legot katosivat maton uumeniin ja Schleich-ponit eivät kestäneet pystyssä. Viime syksyisessä tilapäisessä mielenhäiriössä kannoin maton alakertaan ja tykästyin siihen, vaikka violetti ei värisuosikki olekaan.


Joulusiivous marraskuussa tarkoittaa ennen kaikkia ikävää pölyjen pyyhintää ikävistä paikoista, kuusen paikan suunnittelua ja muiden ylimääräisten tavaroiden paikalleen kärräämistä. Kuukauden kärttämisen jälkeen lupasin lapsille, että tällä viikolla laitetaan ensimmäiset joulukoristeet. Tuleehan ensiviikolla Sinterklaas ja Suomikin täyttää 100. Juhlaa kerrakseeen. 


Omaksi ilokseni ostin Flow'n paperikirjan, josta alla oleva koriste on napattu. 
No comments:

Post a Comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...