Tuesday, 14 February 2017

Bullet Journaling, Plan With Me, Journaling - Kalenteribuumi

Erilaiset kalenterit ja etenkin niiden muokkaaminen ja parantelu (inhoan sanaa tuunaaminen) kasvattavat suosiotaan, niin Suomessa kuin maailmalla.
Yhdysvalloista Suomeenkin rantautunut Ryder Carrolin luoma Bullet Journaling (bujo) yhdistää tarvitsemasi muistikirjat ja kalenterin yhdeksi kokonaisuudeksi. Luomasi muistikirja voi olla niin koristeltu tai simppeli kuin haluat. Pinterest haulla: bujo tai bullet journaling avautuu ovi ihmeelliseen maailmaan mistä löydät ehkä viikon kuluttua pois. 
Todella vaarallinen paikka. Itse tutustuin bujoon viime vuoden lopulla.
Parhaan kuvan bullet journalingista saat kuitenkin Bullet Journal- sivustolta, joka opastaa sinut alkuun. Jos kiinnostuit kannattaa katsastaa myös Instagram.. 
oi oi, paluuta ei ole.


Jos kädentaidot riittävät vain tikku-ukkoihin niin ei hätää. Niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla merkeillä on ns. perinteisiä sidottuja ja kierre-kalentereita.
Niitä muokkaamalla tarroin ja washi-teipein saat oman näköisen kalenterin ja näin vähän maustettua elämääsi. Mm. Kalenterimanian sivuilla pääset kurkistelemaan suomalaisten muokkaamia kalentereita, myös niitä tavallisia Ajastoja.

Filofax-tyyppiset kalenterit tuovat aivan uuden ulottuvuuden kalentereiden muokkaamiseen. Sivuista jaa tehty sellaiset kuin haluaa, Youtube opastaa ja auttaa alkuun hakusanalla: plan with me.
Tämä saattaa johtaa astetta vakavampaan kalenterimaniaan. 
Sillä tarjolla on mitä ihanampia kuoria ja sisuksia ja koruja ja välilehtiä ja ... lista on loputon.

Muutamina esimerkkeinä mm. Kikki K,  Webster's Pages täällä tai Pinterestissä, jo parikymmentä vuotta sitten Suomeen rantautunut Filofax tai Heidi SwappHappy Planner..

Vaikka tuo bullet Journaling kiinnostaa, niin en usko sen palvelevan minua tällä hetkellä. Tarvitsen kalenterilta jatkumon seutaavalle puolelle vuodelle, sillä nytkin merkintöjä on jo seuraavan puolen vuoden aijalle. Käytössä on googlen sähköinen kalenteri, jossa synkkaa kivasti miehen työmatkat ja omat menot. Lisänä on vielä Virkkukoukkusen taskukalenteri (on valitettavasti loppuumyyty),  jossa viehättää erityisesti ihanat piirrokset, hauskat sloganit etelä-karjalan murteella sekä kuukausittain vaihtuvat teemat. Jokaiselta aukeamalta löytyy piirroksia, joten jos ei jaksa tai halua kalenteriaan koristella niin piristystä sieltä silti löytyy. Esimerkkinä meidän hiihtolomaviikko.Hyvää ystävänpäivää!

No comments:

Post a Comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...