Monday, 11 April 2016

Kesäfiilistelyä messuilla


Kävin viime viikolla fiilistelemässä kevättä ja uusia puutarhan sisustustuulia Kevätmessuilla Helsinkin messukeskuksessa. Torstain ja perjantain kiersin messuja tyttökavereiden kanssa - Kiitos Suvi ja Sari. Etenkin perjantaina syntyi mielenkiintoisia keskusteluja eri ständien ammattilaisten kanssa. Ihailimme mm. Nest Factoryn muovimattoja (alla n. 60x90cm) ja Ebba Masalinin uustuotantoa. Hieman harmittaa, että 10 kortin sarja jäi torstaina ostamatta ja perjantaina emme ehtineet sinne asti. 
Habitatin tuotteilla oli sisustettu Lempi-sauna areenan huvimaja. 
Tuo keväinen haalean turkoosin ja kellanvihreän liitto saa sydämen sykähtelemään hieman kevyemmin ja ajatukset karkaavat väkisinkin tulevaan kesään ja uuteen patioon. 
Ihanan raikas kokonaisuus, tälläistä halajavat messuille eksyneet sisustajat.

Kupilkan tuotteilla katettu pöytä oli mitä herkullisin. Voisin hyvin kuvitella astiat mökille tai veneeseen. Erilaista kuin kotona ja silti kestävää ja kaunista.


Mainitsinkin jo Ebba Masalinin uustuotannon. Ystävättäreni on himoinnut alkuperäisiä tauluja jo pitkään, nytkin mietimme taulun ostoa (minä niitä postikortteja) - Päädyimme kuitenkin vielä miettimään ja sitten tilaamaan jos ostopäätös syntyy.Jo viime messuilla ihastuin Linan Hamam-pyyhkeisiin ja nyt ostin muutaman kotiin testiin.
Aikaisemmin käsityömyymälästä hankkimiini kudottuihin pellavapyyhkeisiin en ollut täysin tyytyväinen, mutta esipesun jälkeinen saunakokemus oli ihana. Tykkään!Asun-lehti on syksyisten Habitare-messujen yhteistyökumppani. 
Ihastuimme ständin rouheaan pöytään ja rentoon asetelmaan. 
Simppeliä ja ah, niin muodikasta punasavea.
Punasaviruukut ovat perinteisessä puutarhassa aina muodissa. 
Romanttisempaan puutarhaan hieman patinoitunut ja sammaloitunut ruukkuasetelma tuo juuri oikeanlaista tunnelmaa. Modernimpaan puutarhaan taas kuvankaltainen asetelma tai vaikkapa kivikkokasviasetelma tuo oikeanlaista tunnelmaa.
Lempi-sauna osastolla Lapuan kankurit, Johanna Kullichen, Habitat sekä NestFactory olivat lyöneet tuotteensa pysättäväksi kokonaisuudeksi. Ihanaa värien ilotulitusta. Perinteisiä saunatekstiilejä niin maltillisissa harmaissa kuin ihanissa keväisissä vihreän eri sävyissä.
 Myös romantikoille oli tarjolla ihanuuksia. Ihastelimme taidokkaasti valmistettuja tekokukkia ja bongasin tyttösen tulevaan huoneeseen sopivia ruukkujakin.
Kuvan ruukut jäivät kuitenkin messuille. 
Katsotaan mitä neiti on itse mieltä kasveista uudessa huoneessaan. 
Jos innostuu, niin tottakai tyyliin sopiva ruukku on hankittava.Piirongin piste sisustusosaston laidalla sai meidät  pysähtymään ja katsastamaan uutuudet.
Ihania pussukoita ym. säilytyskoreja kauniisti esiteltyinä. 


Vaikka viihdyinkin messuilla kaksi päivää ja aika tuntui loppuvan kesken, jäin silti kaipaamaan jotain. Viime vuoden messuihin verrattuna isot rakennetut vihreät alueet puuttuivat (lukuunottamatta Puutarha etsivien ihanaa keidasta) ja puutarhaosuus jäi jotenkin pliisuksi. 
Jäin pohtimaan oliko vika minussa vai messuissa? Kevätmessut useana vuonna peräkkäin kiertäneenä tiedän, etteivät ne voi aina vuosi toisensa jälkeen ylittää kohoavia odotuksia.
Jos jotain olisin toivonut, niin vihreää keidasta, suloista levähdyspaikkaa, jossa kuohujuoma, niin alkoholilla kuin ilman tarjoiltaisiin kylmänä korkeasta lasista. Tai herkulliseksi sisustettua jäätelökeidasta kutsuisi levähtämään ja maistamaan jäätelöitä. Yhteistyötä eri yrittäjien ja toimijoiden kesken. Lapset nauttivat jäätelöä ja vanhemmat huomaavat, että kappas onpas mukavat penkit.
win-win.

Pöh, mutta mukavaahan meillä oli. 
Erityiskiitos Teknoksen tytöille, Muurikan tuotteiden ja Siemenssin kahvikone esittelijöille.
Habitarea odotetaan kuin kuuta nousevaa, samoin ensi kevään kevätmessuja. 
Mitähän kivaa te siellä Messukeskuksessa keksitte?

No comments:

Post a comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...