maanantai 30. marraskuuta 2015

#Joulukalenteri - Luukku 1, Leivotaan


 Joulukuu on leipomisen aikaa. Jos oma ja perheen vatsa ei vedä kaikkia tuotoksia, 
on niilla mukava ilahduttaa naapuria tai työkavereita. 


C, niinkuin CHRISTMAS!


HAPANKERMAKAKKU

2 munaa
1 1/2 dl voita (n.150g)
1 1/2 dl sokeria
2dl kermaa (ei hattaa vaikka olisi hieman vanhaa)
4dl jauhoja
2tl kardemummaa
1tl soodaa

vuoan voiteluun voita ja jauhottamiseen korppujauhoja.

Ohjeet:

1. Voitele vuoka voilla ja jauhota korppujouhoilla.
2. Sekoita munat, sokeri, voisula ja kerma keskenään.
3. Sekoita jauhot, kaardemumma sekä sooda keskenään.
4. Lopuksi sekoita seokset keskenään.
5. Paista 175 n.40min.

Tein ohjeen kaksinkertaisena, kun tarvikkeita oli. Omaan makuun kaipaisin hieman raikkautta, mutta muutoin hyvin perinteinen ja helppo kakku toteuttaa. Isomman vuoan kanssa pitää olla tarkkana, että on kypsä. Oma iso sai olla 55 min, kun kuvan kakku kypsyi 40 minuutissa.

Illan testiraati totesikin kakun olevan "Hyvää!".

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hi, thanks for visiting, please leave a message.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...