Sunday, 5 October 2014

Chicken went Korean

Korealainen ruoka on tullut usein esille niin mediassa kuin monessa blogissa.
Täällä mm. Hannan versio Bo ssäm'istä.

Testasimme omaa versiota "maailman ympärysmatkallamme". (matkustimme maailman ympäri maistellen erimaiden ruokia Suomi - Saksa - Italia - Kreikka- Intia - Thaimaa- Korea - Meksiko)

Nyhtöpossun sijaan teimme nyhtöbroileria.

Öljyä
sipulia
valkosipulia
mandariinia
omenaa
paprikaa
Broilerin koipia

aikaa ja uuni 175 astetta.

Öljyä pannuun, freesaa sipulit. Huuhtele broilerin koivet (marinoidut tai ilman), kuivaa ja tee viillot paksuimpiin kohtiin. Ruskista broilereihin kaunis pinta, pese omenat ja mandariinit. Lohko omenat ja laita pannuun.  Purista mandariineista ensin neste lihojen päälle ja sekoita. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Laita mandariinin lohkot pannuun, kansi päälle ja uuniin. 1,5h tai kunnes on reilusti kypsää (luut irtoavat kuin itsestään). Anna jäähtyä ja riivi/putsaa luut ja nahat veks. Asettele esille ja nauti.

Kauden vihanneksia hyödynsimme mm. pieniä kaalikeriä salaatin sijaan. ryöppäsin kaalinlehtiä kevyesti, että sain lehdet paremmin irti ja hieman makua niihin.

Muutoin noudatimme melkein Hannan ohjeita. Kimchin'iä emme tehneet, sillä ekstempore parin päivän varoituksella se ei valmistu.

Kaalin rippeistä tein lisukkeen ruoalle.

Kaalin jämät ohueksi suikaloituna, punasipulia ohueksi suikaloituna, valkosipulia - pyöritellään pannulla kevyessä öljyssä. Lisätään chiliä maun mukaan, makeaa chilikastiketta, soijakastiketta ja ripaus sokeria. Tuotos on valmista kun kaalit ja sipulit ovat pehmenneet ja maku kohdallaan.

Lisäksi riisiä ja lapsille kurkkua ja..

Nautitaan.bloglovin


No comments:

Post a comment

Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.

Vielä ehtii mukaan pääsiäisvalmisteluihin

Vielä ei ole liian myöhäistä aloittaa pääsiäisvalmisteluja lasten kanssa. Me askartelimme virpomisvitsat jo viime viikonloppuna, sillä...