Sosekeitot jos mitkä kuuluuvat syksyyn. Väriä, lämpöä ja terveyttä.
Vielä, kun keitto on maukas ja helppo valmistaa,
niin mitä muuta voisi syksyn arkiruljanssissa toivoa.
Helppo Porkkanasosekeitto
n. 500g porkkanoita
1 sipuli
tiraus öljyä,
1 kasvisliemikuutio
Hieman vettä
Koskenlaskija Kylmäsavuporo-sulatejuustoa
aikaa n. 20 min
sauvasekoitin
Tarjoiluun:
kurpitsansiemeniä
raejuustoa
keitettyä munaa
erikseen tai kaikki yhdessä,
näin saat keittoon erilaisia suutuntumia ja makuja.
Pese porkkanat ja pilko ne n. 2 cm yhtä suuriksi paloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli (ei hurjasti väliä onko pientä vai
suurempaa silppua, kun kerran soseutetaan kuitenkin)
Laita kattila kuumenemaan ja lorauta pohjalle noin ruokalusikallinen öljyä. Ihan tavallinen auringonkukka/rypsi tms. öljy käy. Ei kuitenkaan voimakkaasti maustettuja öljyjä, ellet välttämättä halua.
Kuullota sipuleita hetki.
Lisää porkkanapalat ja pyörittele niitä sipuleiden kanssa muutama minuutti.
Lisää vettä, juuri ja juuri porkkanoiden tasolle.
Lisää liemikuutio,
Keitä hiljaisella liekillä kunnes porkkanat kypsiä.
Lisää 1/2 pkt sulatejuustoa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laita takaisin liedelle ja säädä lämpö minimille.
Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus pippuria.
Tarjoile hieman jäähtyneenä hyvän leivän ja lisukkeiden kanssa.
Porkkanasosekeittoa ja kurpitsansiemeniä.
Nautinnollista loppuviikkoa!
No comments:
Post a Comment
Hello, Thank you for visiting. Please leave a comment below. - Rita.